14 iunie 2013

"Gabarit depasit"

Acum nu mai sunten obezi ci suntem cu "gabarit depasit". Asta a fost ultima stire de pe un post de televiziune roman.  Cum poti tu ca om de televiziune sa folosesti asemenea expresii nu pot sa inteleg. Si nici nu pot intelege de ce nimeni nu ii sanctioneaza. Doar aberatii si clisee de cartier sunt folosite de posturile publice.
Dar sa revenim la "gabarit".  Pentru mine personal expresia se incadreaza in alta semantica, dar cred ca trebuie sa o accept asa cum o doresc si altii. Dar oare la ce nivel trebuie sa fie masa pentru a nu fi "depasita"- de prosti si greutate?!
Da, eu sunt "depasita" pentru ca imi place sa mananc, imi place sa gatesc si imi place sa savurez o mancare buna. Pitzi saraca ar savura si ea dar apoi nu mai e in trend  cu slabanoagele ( ca astea au un club al lor ). Si mie imi place sa beau apa cu lamaie si nu o fac pentru fite ci pentru ca imi place, e "revigoranta". Mananc si fasole ca imi plac si au multe proteine; "botic rozaliu" mancai si tu odata.
De ce trebuie sa fim subnutriti sa fim la moda?! De ce tablourile celebre sunt
cu femei dolofane?! De ce multe nuduri am "forme pline" ?! Si alte zeci de "de ce"-uri imi fug prin minte.
 Eu "gabarit depasit" ma simt bine, am o familie care roieste in jurul meu mereu si pentru care sunt "totul" si la propriu si la figurat .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu