31 martie 2010

Femeie vs. Barbat


Ma asez timid in fata calculatorului incercand sa imi pun ordine in ganduri si sa incep a scrie.
Auzisem intamplator,zilele astea, in tren o discutie intre 3 femei; o discutie despre barbati, amanti, placeri si dorinte ascunse. Erau nemultumite, agitate, loiale cauzei lor, frustrate. Au ajuns doar sa se planga si sa se compatimeasca. In conceptia lor barbatii nu mai sunt buni de nimic. Am incercat sa le ignor lamentarile dar 2 ore e prea mult asa ca am fost partasa la ceea ce ele numeau revolutia femeii, as completa eu, revolutia femeii nemultumite.
Am reflectat ceva timp, vorbind cu mine, observand comportamentul femeilor din jurul meu, cautand statistici, rascolind pe internet, am ajuns la o singura concluzie: nu femeile sunt cele care sufera cel mai mult ci barbatii.
Luptand pentru egalitate, dreptate, dobandirea unui statut social, multe (poate peste 90% dintre femei) isi pierd treptat feminitatea, blandetea, rafinamentul, devenind o persoana independenta adica Singura. Noi nu mai avem nevoie de barbati langa noi, mergem la banci de sperma, angajam bone, contractam amanti, iesim cu fetele in oras, suntem egale cu barbatii.
Independenta financiara ne-a omorat fragilitatea, blandetea. Tinem sacoul Chanel inchis asa cum ne e si sufletul. Ne plangem ca nu suntem iubite, dar in discutiile inteligente pe care le avem in club cu fetele, barbatii sunt mitocani si mincinosi. Nu le dam nici un drept sunt deja catalogati, grupati si bine tintuiti intro lume departe de a nostra.
Noi ii iubim , noi ii parasim, noi le cersim dragostea, tot noi il detestam. Nu stim ce vrem de la el. Oare el cum se simte ?!
Reflectam , constientizam, oare putem reveni la ceea ce a fost candva femeia?!


Tu ce parere ai?

Revin completarile..

4 comentarii:

  1. Aşa este, femeile din ziua de azi au ajuns la un stadiu(generalizez bineînţeles) în care nu ştiu exact ce vor.Luptă pentru ceva, se răzgândesc, întreabă pe alţii ce şi cum. Au cam uitat cine sunt ele de fapt, au devenit foarte masculine, deşi dacă le spui acest lucru sar ca înţepate.
    Bărbatul de cele mai multe ori este un obiect, ca şi în cazurile inverse, când femeia este un obiect.Aşa cum tratezi pe cel de lângă tine, aşa vei fi tratat...
    Vreau să te întreb dacă nu poţi să faci vreo modificare la profiluri, de exemplu profilul pe care l-am ales - google este irelevant pentru mine şi altceva nu pot să aleg, poţi să lărgeşti cumva aria?

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci Jorje! Voi incerca sa vad ce pot face.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa cum ai spus. Femeile ,in special tinerele din aceste zile, isi pierd nu neaparat feminitatea ci blandetea si rafinamentul, de a fi ceea ce a dat Domnul: o fiinta blanda, gingasa,reprezentanta frumosului si plina de dragoste fata de tot.

    RăspundețiȘtergere