09 aprilie 2010

Barbat vs. Femeie


Barbatii sunt pe cale de disparitie! Acesta e un titlu intrun ziar care mi-a atras atentia, citesc, desi asteptam altceva, mi-a reamintit ca barbatii sunt in minoritate. 1 barbat la 8 femei nu stiu daca ar trebui sa ma sperie ( sunt linistita ca am un sot totusi ) sau sa-mi dea de gandit mai mult.
Pentru a scrie mi-am creat un mediu muzical adecvat; observ totusi ca 80% din melodiile de dragoste sunt cantate de barbati nu de femei. Totusi de ce ne plang barbatii?! Cand noi am trebui sa le plangem disparitia?!
Tocurile Fendi ale femeilor strivesc si ce a mai ramas masculin intrun barbat. Nu mai este necesar sa ne tinem barbatii de brat pentru ca geanta de la Prada ne va tine bratul erect toata ziua. Rujul rosu aprins ii interzice , fara drept la apel, sa ne sarute. Atunci el ce va trebui sa faca?
Am vazut barbati care singuri mergeau cu capul in jos, iar in grup erau plini de incredere si siguri pe ei. Noi am luat locul lor in costum si am devenit corporatiste, sefi, tati si femei singure ce ne plangem singuratatea in grupuri de terapie. Dar daca ne uitam in jurul nostru noi am facut sa ne fie asa. Ca el nu are obiective, ca a uitat sa mai cumpere flori, ca nu isi asorteaza ciorapii, ca isi soarbe cafeaua, ca a lasat par in chiuveta, etc. ( revin cu lista completa )
Oare chiar am ajuns sa ii denigram in asa fel incat sa nu isi gaseasca linistea langa noi?!
Ce e asa greu in a fi femeie?
Recunosc feminitatea mea e impusa, de mine.

Reveniri...

3 comentarii:

  1. Nu stiu de cand ai devenit atat de filosofica, dar crede-ma, nu am gasit un articol mai bun care sa puncteze atat de succint treaba cu "subjugarea" barbatilor de catre femei. Bravo. Ai avut o sclipire de moment extraordinara. :*

    RăspundețiȘtergere